fredag 13 mars 2009

Att Koka en Kräfta

Kollektivet har alltid funderat kring det något udda fenomenet att kräftor går från att vara helsvarta till att bli röda genom att endast tillsätta värme. Fenomenet blev dock något utklarat när Monsieur skulle bota sin vinterdepp med lite ljusterapi på närmaste solarie och kom ut som något som bäst kan beskrivas som en kräfta "well done".

Det fina i kråksången är dock att Monsieur ändock ska på fest i helgen med temat "västkust" och har alltså redan utklädnaden kirrad.

3 kommentarer:

  1. vesslan, du har djuriska gener!!
    pungdjur, primat och vad nu?! kräfta?
    hur mycket struktur å ordning har en kräfta egentligen?
    //vesslan fan

    SvaraRadera
  2. Svaret varför en kräfta blir röd:

    När kräftan sakta men säkert slungas i det varma vattnet skriker vederbörande med en sådan enorm kraft att den svarta färgen lossnar från kräftans existens.
    Då tar kräftan (av en bråkdel av en sekund) fram sin röda-låda, dvs den lådan som kräftan bär i sin barm tills han/hon håller på att dö. Lådan sprängs och en kemisk vätska beblandar sig med det skållande vattnet. Efter hand blir reaktinen (varmt vatten + vätskan)att kräfta blir röd succesivt.

    Kräftan dör, och glädjer stora skaror individer.

    Herr Vessla, jag hoppas allt har klarnat

    Ps, Referenser saknas.

    / Vesselfan

    SvaraRadera
  3. Börjar känna att antalet vesslefans stiger en tant som mig åt huvudet...
    själv tycker jag att det var tämligen finurligt att ta färg såhär långt innan den där festen för att liksom vänja sig vid sitt nya tillstånd, jag antar att det är för att riktigt komma in i rollen som kräfta...

    Kram kram från Tant Grön!

    SvaraRadera